1-700-500-549 
sunshield-sun-projects

מגן שמש אחוזת נווה חוף

אחוזת נווה חוף – דיור מוגן ראשל"צ
רקע:
בית "אחוזת נווה חוף" הינו מגדל דיור מוגן בן 12 קומות הממוקם במערב ראשל"צ. במגדל קיים קיר מסך זכוכית מסוג בידודית LOW E האמורה באופן תיאורטי לעמוד בכל דרישות האנרגיה. עם זאת, המבנה לא עמד בדרישות מכון התקנים לצורך אישור הפעלת המעליות והחיסכון באנרגיה.   
בפועל, לאחר אויש המבנה הבינו מנהלי האחוזה שקירות המסך בבניין מהוות בעיה עקב חשיפה חזקה מאוד לקרינת שמש אשר חיממה את החדרים, המבואות והמעליות ולא אפשרה למערכות המיזוג לעבוד בצורה יעילה.

פתרון:
לאור הצורך ודרישת מכון התקנים בהפחתת עומס החום ועלויות המיזוג על מנת שיוכלו להפעיל את המעלית, בחרו בהנהלת האחוזה להתקין ציפוי מגן שמש. מכיוון שהזכוכיות הקיימות לא אפשרו התקנת פתרון יעיל מצידן הפנימי, הוחלט על התקנת מגן שמש חיצוני. לאחר ביצוע ניסוי ומדידות, נבחר שימוש בציפוי מגן שמש מסוג  Helios RHE 20 Exterior וההתקנה נעשתה בעזרת פיגום תלוי לאורך 12 קומות.
סדרת מגן שמש החיצונית כוללת הגנה ייעודית כנגד קרינה אולטרה סגולה בכל שכבות הציפוי אשר מגינה על החומר ומאפשרת אחריות ארוכת טווח של 8 שנים. בנוסף, השכבה הפונה כלפי חוץ הנה הידרופובית ובכך מפחיתה גם את הצטברות האבק ומעניקה מראה נקי ואסתטי יותר.  

מראה הבניין לפני פרויקט הציפוי 

      


     
תוצאה:
הציפוי הותקן על כלל חזית המבנה בהיקף של למעלה מ-300 מ"ר של זכוכית. התוצאות שהתקבלו הראו הפחתה של 10 מעלות בחלל הלובי והמעליות. מערכות המיזוג הותאמו לשימוש במצב החדש וכוונו לעבודה בטמפרטורה נעימה ובהספק נמוך. צריכת האנרגיה ירדה משמעותית והובילה לחיסכון של עשרות אלפי שקלים בשנה ולהחזר השקעה צפוי תוך כשנתיים. במקביל הפעלת המעלית אושרה על-ידי מכון התקנים. בנוסף, מנהלי האחוזה פתרו בעיה נוספת של מראה החזית שהיה בעבר מלא באבנית ואבק באופן שכיח וכעת, הודות לציפוי עם השכבה ההידרופובית, חזית הבניין נראית חדשה ויפה יותר.

 
מראה הבניין אחרי פרויקט הציפוי


נתונים טכניים
 
Helios RHE 20 Exterior
סה"כ מעבר אור: 14% 
סה"כ דחיית חום: 83% 
סה"כ מעבר קרינת UV: 0.01%