1-700-500-549 
http:wwwsunshieldcoil-category-safety

הגנה משברי זכוכית

זכוכית - הסכנה השקופה של העידן המודרני

בעולם הבניה והעיצוב המודרני, הפכה הזכוכית בשנים האחרונות למרכיב מרכזי. זכוכית משדרת חופש, מרחבים פתוחים, חיבור בין פנים לחוץ, מעבירה אור טבעי ומעניקה מראה נקי, מרגיע ומתוחכם. למרות כל היתרונות, עדיין מדובר בזכוכית המהווה סכנה מוחשית, הן ברמה הבטיחותית והן ברמה הבריאותית. איך נהנים מכל היתרונות וגם מהגנה מלאה?



לפני הכל נתחיל בהסבר קצרצר על החומר הנקרא זכוכית. מדובר בתוצר של התכת חול, סודה וסיד (אנא, לא מומלץ לנסות בבית) המבוצעת בחום אדיר של מאות מעלות צלזיוס ולפעמים אף יותר, בהתאם לסוג הזכוכית. תערובת זו עוברת לאחר מכן תהליך קירור מהיר בתוך תבנית ליצירת הצורה הנדרשת.
סוגי הזכוכיות:
  • זכוכית רגילה - מוכרת גם בשמה הנוסף "זכוכית צפה" היא הזכוכית הפשוטה ביותר והנפוצה ביותר. 
  • זכוכית מחוסמת - זכוכית העוברת תהליך חימום בטמפרטורה גבוהה מאוד ולאחר מכן קירור מהיר במיוחד. בתהליך הזה נוצרים לחצים עקב הפרשי הטמפרטורות, מה שמסייע ביצירת זכוכית החזקה פי 4 מהזכוכית הרגילה!
  • זכוכית בידודית - בשני העשורים האחרונים חלה התקדמות של ממש בתחום תעשיית הזכוכית ויצרני הזכוכית החלו ביצור מוצרים מתקדמים בשימוש שתי זכוכיות אלו. הזכוכית הבידודית מורכבת משתי שכבות זכוכית, רגילה או מחוסמת, כאשר באמצע ישנו מרווח אוויר שנוצר על-ידי סרגל הפרדה.
  • זכוכית טריפלקס (רבודה) - תצורה הדומה לתהליך הייצור של הזכוכית הבידודית רק שכאן, בין שתי שכבות הזכוכית מוצמדת שכבת PVB.
איזו זכוכית בטוחה יותר? 
זכוכית רגילה היא המסוכנת ביותר והסיבה לכך נעוצה בשברים הגדולים והפינות החדות המאפיינים אותה בזמן שהיא נשברת. לאור העובדה שזכוכית זו נשברת לחלקים מעטים יחסית, הסכנה הינה גדולה יותר מכיוון שכל שבר זכוכית עלול להיות חד ומסוכן בדיוק כמו סכין.
זכוכית מחוסמת חזקה יותר מהזכוכית הרגילה, אך גם היא עלולה להישבר. עם זאת, כשזכוכית מחוסמת נשברת היא מתנפצת לרסיסים קטנים, בדומה לכדוריות, כך שהסיכון לפציעה קשה הוא קטן יותר, אם כי עדיין קיים, בעיקר בשל העובדה שחלק מהרסיסים נשארים מגובשים בחתיכות גדולות יותר.
זכוכית טריפלקס שנועדה לשמור את הזכוכית כמקשה אחת בזמן שבר, מעניקה מענה בטיחותי מסוים. בזמן שבירת הזכוכית, שכבת ה-PVB הנמצאת במרכז הזכוכיות, תמנע את התפזרות השברים ובכך תפחית את הסיכון לפציעה.


כיצד נדאג לביטחון ילדינו בסביבת המגורים?
כיום קיימת תקנת בנייה (תקן 1099 – למידע נוסף: ממכון התקנים הישראלי או: באתר אדריכלות ובניה בישראל) המחייבת שימוש בזכוכית ביטחון (טריפלקס או מחוסמת) עד גובה מטר לפחות, זאת על מנת למנוע פציעת ילדים שעלולים להיפגע משברי הזכוכית. לצערנו הרב, מרבית הבתים נבנו לפני כניסת התקנה ולכן רובנו חשופים לסכנה יומיומית.
 
 
אילו פתרונות הגנה קיימים מבלי להחליף זכוכית?
לשמחתנו הגדולה, באמצעים הטכנולוגיים הקיימים כיום, ניתן למגן גם זכוכית שאינה בטיחותית, ללא כל צורך בהחלפה או שינוי של הקיים. את זאת ניתן (ואף מומלץ) לעשות באמצעות ציפוי מגן ביטחון שקוף. ציפוי מגן ביטחון עשוי שכבות פוליאסטר והוא מתאפיין ביכולת היצמדות גבוהה לזכוכית מרגע ההתקנה ובכך מספק לה הגנה ברמות שונות, החל מציפוי בעובי הבסיסי של 100 מקרון (0.1 מ"מ) ועד לציפויים בעוביים שונים המעניקים הגנה גם במקרי הדף או פיצוץ ואפילו להגנה כנגד פריצה או מעשי וונדליזם.

ציפוי מגן ביטחון מוצמד לזכוכית הקיימת בקלות ובמהירות, ללא צורך בהחלפתה או פירוקה מהמסגרת, כאשר במקרה של שבר או פגיעה, הציפוי שומר על הזכוכית כמקשה אחת ומונע פגיעה משברי הזכוכית והתפזרות רסיסים. כמו כן פותר הציפוי בעיה מהותית נוספת – הודות למרכיבי הציפוי שפותחו בטכנולוגיה מיוחדת, הוא דוחה כ- 99% מקרינת ה-UV  ובכך מונע את חדירת קרינת ה-UV דרך החלון ושומר עור בני הבית והילדים ועל בריאותם.

איך תגנו על הילדים שלכם מסכנות הזכוכית?
זכוכיות בויטרינות או חלונות בפתחי מעבר גדולים (כגון יציאה למרפסת או לגינה) מומלץ לסמן בגובה נמוך כדי שהילדים לא יתקלו בהם בעת ריצה או יציאה מהירה. כיום קיימים ציפויים דקורטיביים ויפים בהם ניתן להשתמש לצורך סימון מבלי לפגוע במראה העיצובי של הדירה.
כלים וחפצי זכוכית יש לאחסן במקום גבוה שאינו בהישג ידם של ילדים ולא במגירות או ארונות הזמינים לילד.
מומלץ להגביה את מעקות המרפסות ואף לסמן אותן כדי למנוע פגיעה או נפילה חלילה. בכל מקרה יש להיות צמודים אל הילדים בכל שהייה שלהם במרפסת ולא להשאירם ללא השגחה.
יש להרחיק כל אמצעי לטיפוס בסביבת חלונות ומעקות, כגון כסאות, שולחנות, שרפרפים או צעצועים עליהם ניתן לטפס, על מנת למנוע נפילה או פציעה. 
כהורים לילדים עלינו להקפיד על סביבה בטוחה גם מחוץ לבית – שימו לב למפגעים פוטנציאליים בגן, בביה"ס, במתנ"ס, במרכז המסחרי ובכל מקום אליו אתם מלווים או שולחים את ילדיכם. מוסדות ציבור ומרכזי מסחר מחויבים לתקנות הבטיחות ולכן יש להקפיד ולהעיר במידת הצורך בפני הגורמים הרלוונטיים במידה וקיימת סכנה.
לסיכום, על אף היותה שקופה, וכנראה בגלל עובדה זו, הזכוכית יכולה להוות סכנה בטיחותית לילדינו ועלינו להקפיד על הרחקה, סימון ומיגון זכוכיות שאינן בטיחותיות.